Woningbrand in de Ananasstraat

13/08

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

13/08

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

13/08

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

13/08

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

13/08

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

13/08

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

13/08

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Nijmegen – Vanavond brak omstreeks 20.30 uur brand uit in een woning aan de Ananasstraat. De Wolfskuilseweg was tijdelijk afgesloten.

De brandweer rukte met meerdere wagens uit naar de brand op de eerste verdieping van een woning aan de Ananasstraat. Bij de brand was korte tijd sprake van hevige rookvorming. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de bewoonster met haar kindje in de kamer stond. Ze wilde haar kindje in bad doen, toen de mobiele airconditioning vlam vatte. Een matras op het ernaaststaande bed vatte vervolgens ook vlam. De vrouw deed een bluspoging door het water uit het badje over de brand te gooien.

De gealarmeerde brandweer bluste de brand. Het verbrande matras werd naar buiten gegooid. De politie sloot de Wolfskuilseweg af voor al het verkeer. Een verpleegkundige controleerde de vrouw en haar kind. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn opgevangen door de buren. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand geweest.

In de woning is sprake van rook- en roetschade. De bewoners zullen vannacht elders moeten slapen. Stichting Salvage is hiervoor ter plaatse gekomen. De weg werd omstreeks 21.30 uur vrijgegeven voor verkeer.

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen