Stilte protest op Grote Markt na aanleiding van branden in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

09/09

Foto: Sanne Peters

Nijmegen – Woensdagavond is er een demonstratie gestart op de Grote Markt in het centrum van Nijmegen. De politie werd rond 19:19 gealarmeerd.

De demonstratie is gehouden na aanleiding van de grote brand op het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Er zijn zo’n 30 demonstranten die in stilte demonstreren. Geen van de demonstranten willen iets zeggen. De demonstranten staan met borden met teksten als; “No Borders, no nazis” , “Geen mens is illegaal”, “Refugees welcome”, “Grenzeloze solidariteit” en “Human rights are burning in Moria” .

Lesbos

In de nacht van dinsdag op woensdag braken er meerdere branden uit in het vluchtelingenkamp. Volgens het Griekse persbureau ANA zou er een onbekend aantal migranten tegen isolatiemaatregelen in opstand zijn gekomen. Uit protest zouden zij brandjes hebben gesticht. NU.nl meldt dat het Griekse persbureau AFP laat weten dat brandweerlieden door een grote groep vluchtelingen tegengehouden zijn en de hulp van de politie nodig had om de branden te kunnen blussen.