Woningbrand in de Gildekamp

23/10

Foto: Davy Derksen

23/10

Foto: Davy Derksen

23/10

Foto: Davy Derksen

23/10

Foto: Davy Derksen

23/10

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – Vrijdagmiddag is de brandweer rond 14:30 gealarmeerd voor een woningbrand aan de 23e straat van de Gildekamp. De bewoners ontdekte zelf de brand.

De brand woedde op de zolder van de woning en de vlammen sloegen eruit toen de brandweer ter plaatse kwam. De bewoners hebben direct de brandweer gebeld. De bewoners, een vrouw en haar dochter, hebben hun twee honden in veiligheid gebracht en buren gewaarschuwd. De kat van de bewoners had zich vermoedelijk in de kelder verstopt, of die gevonden is, is onbekend. De politie had de straat afgezet en omstanders werden op afstand gehouden.

De brandweer heeft de brand geblust. Er wordt onderzoek gedaan naar de brand door team Brandonderzoek. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan. Er is onder andere een andere slaapplek geregeld.