Fietser gewond na botsing op van Rosenburgweg

19/11

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

19/11

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Nijmegen – Vanmorgen vond omstreeks 7.30 uur een botsing tussen twee fietsers plaats op de van Rosenburgweg. Een van de fietsers raakte gewond.

Beide fietsers reden elkaar tegemoet op het fietspad aan de van Rosenburgweg. Een van de fietsers kwam op de andere weghelft van het fietspad en botste frontaal tegen zijn tegemoetkomer. Beide fietsers kwamen bij de botsing ten val. Ambulancepersoneel keek de fietsers na. Een van de fietsers raakte gewond aan zijn pols. Hij kreeg het advies naar het ziekenhuis te gaan, om te laten controleren of hij geen gebroken pols heeft.

De andere fietser raakte ernstiger gewond en bleef langs de weg liggen. Ambulancepersoneel verzorgde een hoofdwond en stabiliseerde de man. Hij is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een fietsende jongeman die de botsing hoorde toen hij iets verderop fietste, werd door de politie opgevangen. Zijn vader heeft hem opgehaald. De politie heeft de fiets van de man meegenomen. De andere fietser heeft zijn weg op zijn beschadigde fiets vervolgd.

Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen