Verdachte van beroving en steekincident aangehouden

23/12

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Nijmegen – De politie heeft een 26-jarige Nijmegenaar die verdachte wordt van een steekincident gisteravond aangehouden. De verdachte had eerder een vrouw beroofd en stak een man die hem tegen wilde houden neer.

De verdachte beroofde een 21-jarige vrouw uit Ede van haar telefoon nabij station Nijmegen onder bedreiging van een mes. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Het slachtoffer riep direct na de beroving ‘houd de dief’. Een omstander, een 19-jarige man uit Druten, ging achter de verdachte aan en probeerde de man tegen te houden. Bij de Tunnelweg en Marialaan werd hij door de verdachte neergestoken. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de man.

Agenten spraken met getuigen en bekeken camerabeelden. Er werd direct een zoekactie naar de verdachte gestart. Middels een Burgernetbericht werd een signalement verspreid en werd de hulp van omwonenden ingeroepen. Korte tijd later werd opnieuw een steekincident gemeld, dit maal op de Marialaan. Meerdere agenten en een ambulance gingen ter plaatse.

Bij controle van de gewonde man op de Marialaan, een 26-jarige Nijmegenaar, bleek hij in het bezit te zijn van een mes. De man bleek de verdachte te zijn van de beroving en het steekincident. Hoe hij zelf gewond kon raken, is nog onbekend. De man werd door de politie aangehouden. Hij is naar het politiebureau vervoerd en zit nog vast. De telefoon van de vrouw is nog niet teruggevonden.

Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Klik hier voor eerdere berichtgeving en foto’s