Politie rijdt auto klem in Tolhuis na achtervolging

07/01

Foto: Davy Derksen

07/01

Foto: Davy Derksen

07/01

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De politie heeft donderdagmiddag een auto aan de kant willen zetten, maar de bestuurder negeerde het stopteken. Hierdoor ontstond er een achtervolging laat de voorlichter van de politie weten.

Tijdens de achtervolging sloten steeds meer politievoertuigen bij waarbij het aantal over de tien kwam en heeft een tijdje geduurd. De achtervolging is via de Zwanenveld geëindigd in de 14e straat van de Tolhuis. De straat was doodlopend en hier kon de auto klem worden gereden. De automobilist is aangehouden door de politie. Waarom de bestuurder ervandoor ging en of er verboden voorwerpen zijn aangetroffen is momenteel niet bekend. De politie heeft dit in onderzoek. Het voertuig is in beslag genomen en afgesleept door een berger.

Update:

Het gaat om een 40-jarige man uit Arnhem welke is aangehouden. De man is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Het rijbewijs van de man was al eerder ingenomen. Verder is de man verdacht van het verlaten van een plaats ongeval, gezien hij tijdens het doorrijden schade heeft veroorzaakt en niet is gestopt.