Ook angst in Groesbeek voor relschoppers

25/01

Foto: 112Nieuwsgroep

Regio Nijmegen – Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft voor 25 en 26 januari een noodbevel uitgevaardigd na alle meldingen dat er rellen zouden komen in het centrum van Nijmegen.

Het centrum is door politie afgezet. Iedereen wordt gecontroleerd en wie er niets te zoeken heeft wordt weggestuurd. Er is opgeroepen om te rellen terwijl er vanaf de harde kern van NEC het tegen geluid kwam. Zij willen de Nijmeegse ondernemers beschermen in deze toch al zo lastige tijd. Gedurende de dag gaat het rond dat er ook ongeregeldheden zullen plaatsvinden in omliggende plaatsen.

Zo zouden er zo een 150 personen gaan verzamelen in Groesbeek. Op de Nijmeegse baan heeft de politie een controlepost opgezet en wordt al het verkeer naar Groesbeek gecontroleerd. In Groesbeek zelf reed er rond 19:00 wat meer politie rond maar is het vooralsnog rustig.