Brand op 11de verdieping in flat Zwanenveld (update)

21/02

Foto: Davy Derksen

21/02

Foto: Davy Derksen

21/02

Foto: Davy Derksen

21/02

Foto: Davy Derksen

21/02

Foto: Davy Derksen

21/02

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De brandweer is zondagmiddag om 17:28 groots gealarmeerd voor een flatbrand aan de 20e straat van de Zwanenveld. De brand woed op de 11e verdieping.

De brand leek onder controle, maar even later was er weer een behoorlijke rookontwikkeling. Een ambulance is ter plaatse om personen te controleren. De politie roept op met een megafoon dat bewoners de woningen uit moeten en moeten evacuëren.

Update:

Twee bewoners en een hond waren ten tijde van de brand aanwezig in de woning. Zij zijn het balkon op gegaan en zijn door de brandweer van het balkon gered. De bewoners gaven aan dat de brand zou zijn ontstaan bij de wasdroger. Bij de verdieping erboven was rookdoorslag, hier werd ook een hond uit de woning gehaald. Die maakt het naar omstandigheden goed. Ambulancepersoneel hebben de bewoners gecontroleerd op ingeademde rook. niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of de bewoners vandaag terug hun woning in kunnen. Zij zijn opgevangen door de politie in afwachting van familie die zou komen.