Studenten blussen brand in studentenflat aan de Dennenstraat

05/03

112Nieuwsgroep

05/03

112Nieuwsgroep

05/03

112Nieuwsgroep

05/03

112Nieuwsgroep

05/03

112Nieuwsgroep

Nijmegen – vrijdagavond is de brandweer om 20:04 gealarmeerd voor een nacontrole aan de Dennenstraat.

Ter plaatse is er in een studentenhuis brand uitgebroken, vermoedelijk door kortsluiting in een spotje in het plafond. Er hing veel rook in het pand. De brandweer heeft een deel van het plafond eruit gehaald en voert een nacontrole uit. De studenten staan buiten. De brandweer is het pand ook aan het ventileren. Een bewoner meldt dat hij rook uit een spotje zag komen en de andere studenten heeft gewaarschuwd. Zelf zijn zij met een brandblusser aan de slag geweest om de brand te blussen totdat de brandweer ter plaatse was. De woning heeft veel schade opgelopen. De brand heeft plaatsgevonden op de eerste verdieping, er waren op dat moment 14 personen aanwezig in het studentencomplex. Zij staan al 1,5 uur buiten en het is nog onbekend of zij terug de woning in mogen. De stroom is enige tijd afgesloten totdat er een monteur ter plaatse is om het probleem in de spotjes te verhelpen. De woning heeft flinke schade opgelopen door rook en het eruit gehaalde plafond.