Arrestatieteam haalt man uit woning in Schoolstraat

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

08/06

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Nijmegen – De politie haalde vanmiddag omstreeks 16.30 uur een man uit een woning in de Schoolstraat. Voor de aanhouding werd een arrestatieteam ingezet.

De politie kreeg omstreeks 14.00 uur een melding dat een man spullen vanaf zijn balkon zou gooien. De bewoner is een bekende van de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, gooide de man onder andere glazen flessen vanaf zijn balkon De politie sloot de straat af en belde een onderhandelaar en het arrestatieteam.

Meerdere leden van het arrestatieteam, van onder andere de politie en de Koninklijke Marechaussee, kwamen ter plaatse. Ook een ambulance en de brandweer werden gealarmeerd. De onderhandelaar sprak langere tijd met de man. Ook de onderhandelaar kreeg glazen naar hem geworpen. De leden van het arrestatieteam beklommen ondertussen het dak en verzamelden voor de deur van het appartement. Omstreeks 16.30 uur liep de man vanaf het balkon het appartement in en deed het arrestatieteam een inval.

De man is overgedragen aan het ambulancepersoneel. De ambulance is onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis gereden. Dar reinigt het wegdek en Talis vervangt de voordeur van het appartement.